Groepstherapie

Groepssessies bij praktijk IPO in regio Deurne, Antwerpen, Brasschaat, Ekeren

Groepstherapie bij een psycholoog biedt tal van voordelen en is een waardevolle benadering voor het bevorderen van geestelijke gezondheid en het bereiken van persoonlijke groei. Deze vorm van therapie brengt individuen met vergelijkbare uitdagingen of psychische problemen samen in een ondersteunende en empathische omgeving. Bij praktijk IPO bieden we groepstherapie aan rond volgende thema's

Volwassenen

• Groepstraject DGT: Dialectische Gedragstherapie (12 sessies)
• Groepssessies Veerkracht: versterk je psychologisch welbevinden (5 sessies)
• Groepssessies Stress, Burn-Out en Loopbaanbegeleiding (5 sessies)
• Groepssessies: Autisme en ADHD (5 sessies)


Jongeren en jongvolwassenen (16 - 23 jaar)

• Groepssessies Veerkracht: versterk je psychologisch welbevinden (5 sessies)
• Groepssessies: Autisme en ADHD (5 sessies)

Kostprijs

De groepssessies worden gesubsidieerd door het RIZIV. De eigen bijdrage is 12,5 euro per reeks.

Aan het groepstraject DGT zijn specifieke voorwaarden verbonden en kunnen enkel gecombineerd worden met individuele therapie om zo een maximaal resultaat van de vaardigheidstraining te kunnen garanderen.

Locatie en tijdstip

De sessies zullen doorgaan op donderdagnamiddag op volgende locaties:

Praktijk IPO Brasschaat/Ekeren (Oudebaan 3, 2180 Ekeren (Antwerpen))
Praktijk IPO Deurne (Herentalsebaan 421A, 2100 Deurne (Antwerpen))


Inschrijven

Schrijf je in via deze link.


Voordelen van groepstherapie

Hieronder vind je enkele redenen waarom groepstherapie zinvol kan zijn:

Gevoel van verbondenheid: In een groepstherapieomgeving kunnen mensen zich gesteund en begrepen voelen door anderen die vergelijkbare ervaringen hebben meegemaakt. Dit gevoel van verbondenheid kan troost bieden en het gevoel van eenzaamheid verminderen. Het besef dat je niet alleen bent in je strijd kan een krachtige bron van steun en motivatie zijn.

Perspectiefverruiming: Door te luisteren naar de verhalen en ervaringen van anderen, krijg je een bredere kijk op je eigen problemen. Je kunt nieuwe inzichten opdoen en verschillende perspectieven leren waarderen. Het delen van persoonlijke ervaringen en het luisteren naar de ervaringen van anderen kan helpen om je eigen uitdagingen beter te begrijpen en alternatieve oplossingen te ontdekken.

Empathie en ondersteuning: Groepstherapie biedt een veilige omgeving waarin empathie en ondersteuning centraal staan. Je kunt je gevoelens vrij uiten en ontvangt begripvolle reacties van de groepsleden. Dit bevordert niet alleen emotioneel herstel, maar kan ook het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van eigenwaarde versterken.

Sociale vaardigheden en interactie: Groepstherapie is een uitstekende manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen en te oefenen. Je leert om effectief te communiceren, conflicten op te lossen en relaties op te bouwen binnen de veilige omgeving van de therapiegroep. Deze vaardigheden zijn niet alleen waardevol binnen de groepstherapie, maar kunnen ook worden toegepast in het dagelijks leven.

Herkenning van patronen: Door deel te nemen aan groepstherapie kun je patronen in je gedrag, gedachten of emoties herkennen die anders misschien onopgemerkt zouden blijven. Het horen van vergelijkbare verhalen van anderen kan je helpen om bepaalde gewoontes of disfunctionele patronen te identificeren en te begrijpen. Dit bewustzijn kan de eerste stap zijn naar positieve verandering.

Groepsdynamiek en feedback: De groepsdynamiek in groepstherapie kan een waardevolle bron van feedback zijn. Je krijgt de kans om feedback te ontvangen van anderen, wat je inzicht kan geven in hoe je overkomt op anderen en hoe je kunt groeien. De groepsleden kunnen constructieve suggesties doen en aanmoediging bieden om uitdagingen aan te gaan.

Het is belangrijk op te merken dat groepstherapie niet voor iedereen de beste optie is. Sommige mensen geven de voorkeur aan individuele therapie, afhankelijk van hun persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het is zeker mogelijk om de groepstherapie met individuele therapie bij praktijk IPO.

Voor veel mensen kan groepstherapie een zinvolle en effectieve vorm van behandeling zijn. Het biedt een unieke kans om jezelf te begrijpen, steun te ontvangen en te groeien te midden van een gemeenschap van gelijkgestemde individuen.

groepstherapie antwerpen

Praktijk IPO: Locaties

IPO Antwerpen

Herentalsebaan 421A
2100 Antwerpen (Deurne)

IPO Willebroek

Nieuwstraat 22
2830 Willebroek 

IPO Tielt-Winge

Wersbeekstraat 16A
3391 Tielt-Winge

IPO

Herentalsebaan 421A
2100 Antwerpen (Deurne)

0456 41 87 70

Privacy Policy | GDPR

Openingsuren

Telefoon - Onthaal
Weekdagen: 10:00 - 12:00 
Consultaties: 
Op afspraak (ma - zo)